vrijdag 18 oktober 2019

Riaa correctie

De RIAA Recording Curve is een door de RIAA gestandaardiseerde opnametechniek en een bijhorende afspeeltechniek voor vinylplaten, zoals lp's en singles. De oplossing voor die problemen is door de platenproducenten gevonden in de vorm van de RIAA-correctie. Bij het snijden van de plaat worden de lage tonen . Deze passieve RIAA correctie is een aantrekkelijk circuit vanuit een audiofiel standpunt: De hoog-frequente weergave van de RIAA curve is zeer nauwkeurig.


De PRE-1is een phono-voorversterker met RIAA-equalizer. Het kleine signaal van magnetische pickups wordt versterkt om voor line-niveau inputs van . DAP Phono voorversterker met RIAA correctie. Sluit je platenspeler of pick-up nu aan op elke versterker of mixer met deze voorversterker.


Dus de plaat wordt opgenomen met minder lage tonen, om dit weer normaal te krijgen worden deze door de RIAA correctie gecorrigeerd.

Fi maakt sinds enkele jaren buitengewoon mooie audiotoverdoosjes. Dit keer is de iFi Micro iPhono aan de beurt, een erg mooie phonoversterker met talloze . Heb je je ooit afgevraagd waarom een contrabas zoveel groter is dan een viool? Afgezien daarvan is het geluid dat eruit . Dat is het lot van een RIAA correctie. Bij het berekenen daarvan moet je alle parameters meetellen van zowel de eerste als de laatste trap. Nou vroeg ik me ook af: zijn er hoorbare verschillen in RIAA correctie?


Ikzelf ben geen audiofiel en heb hier nog een oude Marantz hifi . Recording Industry Association of America RIAA correctie is een door de grammofoonplaten industrie vastgestelde norm volgens welke grammofoonplaten . Ik heb een SL-12mkdraaitafel met een Stanton 500-II element direct aangesloten op mijn Dateq GPM 8. Stereo voorversterker (RIAA) - aanbiedingen, goedkoopste shops prijsvergelijking. Power Dynamics PDX0Phono voorversterker met RIAA correctie. Recording Industry Association of America RIAA correctie is een door de grammofoonplaten industrie vastgestelde norm volgens welke grammofoonplaten.


OKAPHONE ELEKTRONIKA voor al uw Velleman Video, audio Hifi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts