dinsdag 6 maart 2018

Corsage opspelden

De corsages worden bij de dames en de heren verschillend. Hoe Hoor Je De Corsage Ook Al Weer Te Dragen? We Laten Je Hier Zien Hoe De Man En Vrouw De Corsage Hoort Te Dragen.

Het dragen van een corsage op een bruiloft is een traditie uit het verleden. Het is een klein bloemstukje met een of meer bloemen en een groen blad. En daar komt 'ie: Hoe wordt de corsage gedragen?


De heren dragen de corsage in het linkerknoopsgat met het steeltje naar beneden.

Het dragen van een corsage is een veel gezien gebruik op bruiloften. De bruid draagt een mooi boeket en de (naaste) gasten een corsage. De bruid kan de corsage ook aan een handschoen of in het haar dragen. Voor de dames bevat de corsage een paar bloemen uit het bruidsboeket die naar . Het is gebruikelijk dat gasten die de hele huwelijksdag aanwezig zijn een corsage dragen.


De corsages worden altijd aan de linkerzijde gedragen. De corsage links dragen is natuurlijk geen “moeten”. Maar wil je rechts, draag dan wel allemaal de corsage aan de rechter kant, anders is het . Formeel dragen dames de corsage op de linkerschouder, met het steeltje omhoog en de bloemen naar beneden.

De heren dragen de corsage in het knoopsgat . Bevestig de corsage niet te laag, dit staat zooooo…. Hou er rekening mee dat je wel even bezig bent met het opspelden van de . Op een bruiloft kan iedereen een corsage dragen. Er wordt vaak gekozen om alle gasten een corsage te geven. Volgens de etiquette horen de heren de corsage met het steeltje naar beneden te dragen en de dames met het steeltje naar boven.


Vrouwenhanden spelden corsage op revers van het jasje van een man. Getrouwde vrouwen dragen de corsage rechts. Kan de corsage door omstandigheden of door de vorm van de jurk niet op de borst gedragen worden, dan wordt . De naaste verwanten krijgen een daarvan afgeleide corsage.


Het lag dus voor de hand om ze met de steel omhoog te dragen, omdat ze . Met het dragen van een 'poppy', ofwel klaproos, herdenken Britten de slachtoffers van de Eerste en Tweede Wereldoorlog, maar ook van alle . De heer draagt deze vervolgens met de bloem naar boven en neemt deze op de avond zelf mee, zodat de dame de corsage kan dragen met de bloem naar . De dames dragen de corsage recht op de kleding met de bloem naar beneden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts